Chakra SUFLETULUI

Chakra SUFLETULUI

vineri, 22 octombrie 2010

Puterea gandului

Pornind de la zicala Omul este ceea ce gândeşte, maestrul indian Swami Sivananda prezintă cu multă claritate această forţă a gândului care modelează viaţa fiecărui om.

Am fost învăţaţi că trebuie să gândim, dar nimeni nu ne-a învăţat disciplina gândurilor. Acestea sunt atât de multe şi rulează cu atâta rapiditate în mintea fiecărui om, încât nu-i de mirare că atât de mulţi oameni sunt confuzi, bolnavi şi nefericiţi. Puţini sunt cei care conştientizează că felul în care percep realitatea se datorează gândurilor lor şi că acestea pot fi controlate.

Aşa cum există unde de lumină, de electricitate, de căldură, tot aşa există unde-gând prin care se pot transmite şi recepţiona mesaje. Trăim într-o lume plină de gânduri, la începutul cuvântului şi la originea tuturor proceselor mentale stă gândul. Indiferent cât de intelectual sau cult eşti, dacă nu ai o disciplină a gândurilor, haosul generat de prea multe gânduri se va manifesta în viaţa reală.

Autorul te ajută să conştientizezi cât de mare este această putere şi să o foloseşti corect, astfel încât să-ţi îmbunătăţeşti modul de viaţă şi să-ţi găseşti pacea interioară.

Acest lucru este important pentru că sănătatea fizică este strâns legată de sănătatea mentală care se întreţine prin gânduri pure, recreare mentală, capacitatea de a-ţi schimba dispoziţia interioară, prin emiterea de gânduri sublime şi cultivarea bunei dispoziţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu